Annie Warhoofd

Blogs door de ogen van Annie

Wil jij ook als zzp’er aan het werk gaan?

Met een eigen bedrijf aan het werk gaan kan erg leuk zijn om te doen. Wanneer je jouw eigen onderneming op wil gaan richten is het belangrijk om de nodige zaken goed te gaan regelen. Het hebben van een eigen bedrijf kan ontzettend leuk zijn, maar daarnaast zal je ook veel moeten gaan uitvoeren en regelen. Aangezien je alleen binnen het bedrijf werkt, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je ook daadwerkelijk alle onderdelen van een onderneming moeten gaan uitvoeren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het bijhouden van de administratie en daarnaast is het ook noodzakelijk om zelf opdrachten binnen te gaan halen. Alleen dan kan je op een succesvolle manier aan de slag gaan met een eigen onderneming. Toch zijn er ook heel erg veel voordelen te vinden bij het werken als zelfstandig ondernemer.

 

Aan de slag als zzp’er

Als zzp’er aan het werk gaan is vooral in de beginfase relatief veel werk. Zo zal je er achter moeten komen in welke sector en met wat voor soort bedrijf je aan het werk wilt gaan. Als je dat eenmaal bepaald hebt, is het tijd om alles op administratief vlak neer te zetten. Je moet uiteraard zorgen voor een bedrijfsplan. Daarna is het noodzakelijk om jouw onderneming in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Tevens is het belangrijk om klanten binnen te halen met de onderneming. Aangezien je met jouw eigen onderneming aan het werk gaat, is het natuurlijk belangrijk om op financieel gebied gezond te kunnen blijven. Om dat voor elkaar te krijgen zal je met opdrachtgevers moeten gaan werken. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe opdrachtgevers zal je deze ook kunnen gaan vinden bij diverse online platforms. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Younited.nl

 

De voordelen

Met jouw eigen onderneming aan de slag gaan is vooral erg leuk om te doen. Daarnaast kan je ook diverse voordelen gaan ervaren met jouw eigen onderneming. Dit heeft de staat zo geregeld, om te zorgen dat mensen het leuker gaan vinden om voor zichzelf te werken. Op financieel vlak kan je bijvoorbeeld diverse soorten voordelen ervaren met een eigen onderneming. Zo zijn er bepaalde belastingtechnische zaken die in jouw voordeel kunnen werken als eigen ondernemer. De zelfstandigenaftrek is hierbij bijvoorbeeld een goede optie. Dankzij de zelfstandigenaftrek kan je op belastingtechnisch vlak voor een bepaalde korting zorgen binnen jouw eigen onderneming. Hierdoor betaal je minder belasting over de winst die je behaalt binnen een jaar. Ook bepaal je met een eigen onderneming zelf de tijden die je gaat werken. Dat is ook erg prettig.

Gerelateerd