Annie Warhoofd

Blogs door de ogen van Annie

Verzend jij regelmatig producten? Lees dan dit artikel!

Er worden tegenwoordig veel pakketjes verstuurd. Dit gaat om pakketten voor bedrijven, maar ook om pakketten voor particulieren. Wanneer jij regelmatig pakketjes verstuurd, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal zaken. Zo zijn er veel eenvoudige manieren om je pakketje veilig bij de koper te krijgen.

 

Zo zorg je ervoor dat het product beschermt blijft!

Als je een eigen webshop hebt dan wil je ervoor zorgen dat al je klanten tevreden zijn. Een belangrijk onderdeel voor de klanttevredenheid, is hoe de pakketten aankomen bij je klanten. Het is daarom uiterst belangrijk dat je zorgt voor een goede bescherming. De meeste webshop eigenaren gebruiken daarvoor opvulmateriaal. Opvul materiaal zorgt ervoor dat je producten beschermd blijven tijdens de verzending. Als de bezorger wat hardhandig met de pakketjes omgaat, heeft het geen invloed op je product. Let er wel op dat je niet te veel opvulmateriaal gebruikt. In veel gevallen is het voordeliger en beter voor het milieu om een kleinere doos te gebruiken. Onderzoek dit vooraf en bekijk hoe jij op een zo efficiënt mogelijk manier pakketjes de deur uit kunt doen. 

 

Dit moet je doen als je regelmatig trailers vol spullen verstuurt

Groothandelaren verzenden in een keer een grote hoeveelheid materialen. Om dit zo efficiënt mogelijk te versturen, worden er vaak trailers gebruikt. Om de pakketjes zo netjes mogelijk op de trailer te houden en te voorkomen dat ze ervan afvallen tijdens de reis, kan er gebruik gemaakt worden van rekfolie. Rekfolie kopen is absoluut niet prijzig en eenvoudig te gebruiken. Mocht je graag rekfolie willen gebruiken dan is het verstandig om in één keer een wat grotere hoeveelheid rekfolie te kopen. In de meeste gevallen krijg je in dat geval een korting. 

 

Kies een goedkope pakketbezorger 

Als je dagelijks een groot aantal pakketjes de deur uitdoet, dan is het zeer aan te raden om verschillende pakketjesbezorgers met elkaar te vergelijken. Kijk zowel naar de prijs als naar de garanties die het bedrijf te bieden heeft. In veel gevallen kun je hierdoor geld besparen en een betere service leveren aan je klanten. Neem hier dus de tijd voor en voorkom ontevreden klanten. Als je een goedkopere bezorger hebt gevonden, kun je dit eventueel ook gebruiken ter onderhandeling met je huidige bezorger. Geef aan dat je van plan bent om over te stappen als er niks verandert aan de prijs die je nu moet betalen. 

Gerelateerd