Annie Warhoofd

Blogs door de ogen van Annie

Op vakantie dichtbij huis

Jij wil op vakantie! Je hebt je koffer praktisch al gepakt, misschien staat hij al het hele jaar te wachten in je kast. Je hebt je reisgenoten ingelicht, je hebt je vakantiedagen opgenomen, kortom; alles staat paraat. Alles behalve de bestemming. Misschien ben je al jaren niet op vakantie geweest, of misschien ga je elke keer naar een ver land. Maar heb je ooit overwogen om in eigen land vakantie te vieren? De hotels Veluwe te ontdekken, of een last minute bungalow in Zuid-Limburg? Klinkt dat een beetje spannend? Laten we eens kijken waarom het een enorm goed idee is.

Al dat aanbod

Nederland heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen en z’n moeder; iedereen die op vakantie wil. Dat klinkt als een verkooppraatje, maar zie het meer als liefde voor een land wat vaak onderschat wordt, zeker als het gaat om hoe leuk je hier vakantie zou kunnen vieren. De opvatting is dat Nederland saai is; regenachtig en vol met campinggangers. Twee van die dingen zijn ook waar, maar dat betekent niet dat je er niet leuk vakantie kan vieren. Ten eerste hebben we prachtige natuur. Denk aan onze kustlijn, maar ook aan de glooiende heuvels van Zuid-Limburg; aan de Waddeneilanden met hun rustieke natuur én aan de prachtige wandelgebieden van de Veluwe en de Mokerheide. Maar; we hebben ook nog eens een leuk nachtleven! Verschillende steden die bekend staan om hun bruisende kwaliteiten. 

Rustgevend 

Dus, nu weet je ongeveer wat Nederland allemaal te bieden heeft. Maar waar ga je nu heen? De makkelijkste manier om dat te bepalen is door jezelf de vraag te stellen die je sowieso moet stellen voordat je op vakantie gaat; hoe kom jij tot rust? Hoe vier jij graag vakantie? Het beeld van ‘vakantie’ dat veel mensen hebben is misschien het boekje lezen op een strand, en voor veel mensen is dit ook rustgevend, maar zo hoeft vakantie er niet uit te zien (zeker niet als je daar nu al akelig van wordt). Vakantie vieren kan op duizend-en-één manieren, afhankelijk van hoe jij en je eventuele reisgenoten graag tot rust komen en graag even ontsnappen aan alle drukte van het gewone leven. Dus, wat voor vakantie wil je? Dan weet je ook waar je heen moet, en gegarandeerd dat Nederland zo’n plekje heeft. 

 

Dus, vakantie in eigen land, hoor ik? Wat een goeie, onafhankelijk gemaakte keuze! Veel plezier!

Gerelateerd