Annie

jo2Annie Warhoofd, dat ben ik!

Annie Warhoofd is een verwijzing naar Andy Warhol waar ik groot fan van ben en Warhoofd, omdat ik gewoon een chaotische warhoofd ben. Eigenlijk heet ik Jolanda Peihak, maar dat klinkt toch meteen een stuk minder spannend.

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen. De jaren na de academie heb ik voornamelijk gewerkt aan allerlei freelance opdrachten.

Sinds ik een aantal stripboekjes (‘Poesiekat’, ‘Poesiekat 2: Kat in ’t bakkie’ en ‘Lul de behanger’) in eigen beheer heb uitgebracht en ons eigen naambord heb ontworpen is Annie Warhoofd als ‘echt’ bedrijf gestart. Ik teken nu vrijwel alles in mijn eigen vrolijke ‘strip’stijl. Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de kleine dagelijkse beslommeringen en belevenissen om mij heen. Mensen worden er blij van, dus word ik er ook weer blij van 🙂

Op dit moment ontwerp ik voornamelijk naamborden, beschilder ik servies en andere woonaccessoires. Daarnaast teken ik ook nog regelmatig stripjes (vrij en in opdracht).

Een aantal keer per jaar sta ik op gezellige kunst- of hip en handgemaakte markten door heel Nederland en af en toe verschijn ik ook nog eens in de krant.

Verder woon ik samen met Jeroen en hebben we samen drie kinderen. Ik hou van dieren, we hebben zelf twee gezellige poezen en een lelijke eend (die helemaal niet lelijk is) 😉

Annie Warhoofd op televisie:

2010:

 

Annie Warhoofd in de plaatselijke kranten:

2014:

dagblad-vh-noorden

2013:

stukje-krant

krantenbericht

2012:

  

2009:

artikel-dvhn-18mei-2009-web2